Поръчайте си ритъм!

тел.: +359877 047 200

Тъпанджийска група "Средногорци"

За най-атрактивното празнуване на сватба, рожден ден, презентация, семейно или фирмено парти.

За събитие като никое друго до сега!

Концерти, фестивали, събори

Сватби, юбилеи, партита

Фолклорни програми

За групата

Тъпани

Тъпанджийска група “Средногорци” към Школа “Средногорци” – гр. Пирдоп с ръководител Цветина Грамова е съставена от инструменталисти, свирещи на ударен инструмент, наречен “Тъпан”.  Има арабски произход, а в България е пренесен още през X-ти век, добивайки голяма популярност в българската народна музика.

Тъпан

Ритми

Съществуват две разновидности в зависимост от размера му: среден и голям, като групата е съставена и от двата вида, благодарение на които с лекота се изпълняват ритми от почти всички фолклорни области  на България.

 

тъпан

Изпълнения

Съчетаването му с гайда (друг традиционен народен инструмент) позволява да се пресъздаде звученето на една от най-колоритните области – Пиринската, а неповторимите сценични костюми и хореография я правят неповторима не само по българските географски ширини, но и в чужбина.

ТЯ - ритъм

Цветина Грамова - тъпан

Създаването на ритъм от тишината е оставено в ръцете на ръководителя на групата – Цветина Грамова. Благодарение на образованието, опита и житейския ѝ път на сцена с лекота успява да създава авторски изпълнения с динамична хореография, които са отличителната черта на групата.

Благодарение на сценичните костюми и младите изпълнители,  изпълненията на групата се превръщат в забележима атракция на всяко събитие.

ТЕ - едно цяло

Нашите програми

Групата е подходяща за събития от всякакъв характер – сватби, юбилеи, кръщенета, балове, семейни, фирмени партита и др.

Броят на участниците варира между минимум 5 (4 тъпанджии и 1 гайдар) и 10, а времетраенето на изпълнението зависи от представите и изискванията на хората, които искат да сме част от празника им. (За заявка на по-малко изпълнители – вижте Програма по избор)

Формирането на крайната цена за участие е на база брой участници, продължителност на програмата и сложност на изпълнение.

Ранните записвания ни позволяват да сме част от празника ви. Затова не чакайте последния момент – обикновено тогава нямаме възможност да се ангажираме с още един повод за празнуване!

За повече информация, връзка с нас или запитвания:

Намерете ни:

Зала "Малък фитнес" в сградата на
СУ "Саво. Ц. Савов" - гр. Пирдоп

Свържете се с нас:

e-mail: [email protected]
тел.: +359877 047 200

Последвайте ни:

Страницата се зарежда! Заслужава си да почакате!

0

Up icon
error: Съдържанието е защитено!