Лого на школа за фолклор

Школа „Средногорци“ – гр. Пирдоп е създадена от Цветина Грамова през 2016 г. Първоначалната цел на едва 22-годишната Цвети била да удовлетвори интереса на хората, желаещи да изучават български народни хора́ в района на Средногорието. Присъщите й перфекционизъм, внимание към детайла, постоянство и копнеж за съхранение и популяризиране на корените ни, не остават скрити за обществото, а положените усилия, вложените хъс, желание и необходимите знания бързо довеждат и до първите заслужени награди.

С течение на времето целите започват да се простират далеч над онези в началото, ограничаващи се само в народни хорà за любители, а към днешна дата прославят българското не само на родна земя, но и в чужбина цели 12 звена :

Към настоящия момент Школа „Средногорци“ – гр. Пирдоп предоставя възможност на деца и възрастни да се докоснат до всички нишки на фолклора: народни хорà, танци, музика и песни.

Най-малкият възпитаник на Школата е на 4 г., а горна възрастова граница няма, защото вярваме, че никога не е късно да бъдеш част от нещо значимо.

Школата предлага както групови занимания, така и индивидуални уроци по народно пеене, кавал, гайда, гъдулка, тамбура, тъпан, тарамбука и др.

Заедно с учебните процеси възпитаниците ни имат възможност да покажат наученото с участия в конкурси, фестивали, концерти, спектакли, исторически възстановки и др., защото сме убедени, че: „Интересът се стимулира с изяви, а фолклорът трябва постоянно да е на показ, защото иначе няма традиция.“ – Недко Царев.

Груповите занимания са с продължителност 90 мин.

Индивидуалните уроци са съобразени с възрастта на учениците, както следва:
- за предучилищна възраст - продължителност 30 мин.;
- за учащи се и възрастни - продължителност 45 мин.

Заниманията се провеждат в удобно за учениците време, а записванията се извършват целогодишно след безплатен пробен урок.

В Школата ни винаги има място за още един!
Намерете своето късче фолклор и бъдете част от нещо значимо!
Очакваме ви!

Вижте още:

За повече информация, връзка с нас или записвания:

Намерете ни:

Зала "Малък фитнес" в сградата на
СУ "Саво. Ц. Савов" - гр. Пирдоп

Свържете се с нас:

e-mail: [email protected]
тел.: +359877 047 200

Последвайте ни:

Лого на школа за фолклор

Страницата се зарежда! Заслужава си да почакате!

0

Up icon
error: Съдържанието е защитено!