Ръка за ръка!

Лого на школа за фолклор

заедно творим!

Групи за народни хора́
"Средногорци"

Групите за народни хора́ с различни нива на напредналост са подходящи за всички любители или хора с опит, които искат да допринесат за изучаването, съхранението и популяризирането на автентичния български фолклор, представен чрез хора́ от всички фолклорни области на България.

Детски танцов състав
"Средногорче"

Детският танцов състав е подходящ за талантливи деца от 5 до 13-годишна възраст, разпределени в три възрастови групи.  Изучават се народни танци от всички етнографски области на България, съобразени с възрастта на децата.

Младежки танцов състав
"Средногорци"

Младежкият танцов състав е подходящ за талантливи младежи от 14 до 29-годишна възраст, изпълнени с енергия и желание да танцуват народни танци от всички етнографски области на България.

Женски танцов състав
"Средногорки"

Женският танцов състав е подходящ за талантливи жени в зряла възраст, имащи  желание да участват в изучаване и пресъздаване на народни танци от всички етнографски области на България.

Мъжки танцов състав
"войводи"

Мъжкият танцов състав е подходящ за талантливи мъже в зряла възраст, имащи  желание да участват в изучаване и пресъздаване на народни танци от всички етнографски области на България.

ансамбъл
"Средногорци"

Ансамбъл “Средногорци” обединява певците, инструменталистите и танцьорите на Школата, превръщайки всяко изпълнение в богата фолклорна картина от гласове, музика и танци.

Вокална група
"средногорци"

Групата е подходяща за развиване на вокалните възможности на талантливи мъже и жени, имащи желание да изучават песни от всички краища на България. Певците представят едно от звената, част от структурата на Ансамбъла, и са от изключителна важност за съществуването му.

Инструментална група
"Средногорци"

Инструменталната група е подходяща за инструменталисти с опит, свирещи на основните български народни инструменти – кавал, гайда, гъдулка, тамбура и тъпан. Музикантите представят едно от звената, част от структурата на Ансамбъла, и са от изключителна важност за съществуването му.

Тъпанджийска група
"средногорци"

Групата изучава характерни за българския фолклор ритми, съчетани с авторска хореография и неповторими костюми. Опитът на участниците поднася незабравимо усещане във всеки празник и внася атрактивност и колорит във всяка сватба, юбилей или кръщене. Желаещите да се включат, следва да преминат индивидуално обучение по тъпан преди да станат част от групата.

гъдуларска група
"Средногорци"

Гъдуларската група, освен като самостоятелно звено към Школата, е и част от Детско-юношеския оркестър за народна музика. Подходяща е за талантливи деца и юноши на възраст от 6 до 18 г. Изпълнителите преминават индивидуално обучение по гъдулка преди да вземат участие в групата. Изучават се характерни за българския фолклор хора́ и ръченици, а изпълненията са съобразени с нивото на напредналост на всеки.

Тамбурашка група
"средногорци"

Тамбурашката група, освен като самостоятелно звено към Школата, е и част от Детско-юношеския оркестър за народна музика. Подходяща е за талантливи деца и юноши на възраст от 6 до 18 г. Изпълнителите преминават индивидуално обучение по тамбура преди да вземат участие в групата. Изучават се характерни за българския фолклор хора́ и ръченици, а изпълненията са съобразени с нивото на напредналост на всеки.

детско-юношески оркестър за народна музика
"Средногорци"

Детско-юношеският оркестър за народна музика е подходящ за талантливи деца и юноши на възраст от 6 до 18 г. Всеки изпълнител преминава индивидуално обучение по избрания от него български народен инструмент – кавал, гайда, гъдулка, тамбура и тъпан, преди да стане част от оркестъра. Изучават се характерни за българския фолклор хора́ и ръченици, а изпълненията им се съобразяват с нивото на напредналост на всеки музикант.

За повече информация, връзка с нас или записвания:

Намерете ни:

Зала "Малък фитнес" в сградата на
СУ "Саво. Ц. Савов" - гр. Пирдоп

Свържете се с нас:

e-mail: [email protected]
тел.: +359877 047 200

Последвайте ни:

В школата ни винаги има място за още един!
Заповядайте!

Страницата се зарежда! Заслужава си да почакате!

0

Up icon
error: Съдържанието е защитено!