Инструментална група

"Средногорци"

"Създаваме не просто музика, а ритъм, обвит от мелодия"

Щастлива съм, че Школата ни събира на една сцена кавал, гайда, гъдулки, тамбури и тъпани, а музиката, която заедно създаваме, ми дава увереност, че представяме българския фолклор по възможно най-близкия до миналото начин.
Благодаря ви за привилегията да свирим заедно!
Cvetina Gramova-Srednogorci
Цветина Грамова

Николай Георгиев


Кавал
Пепа Коджабашева

Гъдулка

Александър Симеонов

чело тамбура

Явор Бобев

гайда


Павлин Христов

тамбура
Даниела Георгиева

бас гъдулка

Цветина Грамова

Гъдулка

Николай Коджабашев


тамбура

Петър Петров

тъпан

Десислава Василева


гъдулка

Николета Марчева

тамбура
Петър Грамов

тъпан

За музиката, изпълнителите, инструментите...

Инструментална група “Средногорци” е създадена през 2017 г. от опитни музиканти, амбицирани от общата идея да представят красотата на българската народна музика, чрез своите изпълнения на кавал, гайда, гъдулка, тамбура и тъпан.

Репертоарът обхваща народни песни, хорà и ръченици от всички етнографски области на България, а богатството от инструменти, съчетано с багрите на сценичните костюми, впечатлява още с появата на сцена.

Сред традиционните музикални инструменти намират място и автентична бас гъдулка (българския еквивалент на класическия контрабас, срещащ се изключително рядко в България), чело тамбура от 90-те години на видния габровски майстор Стефан Стефанов, традиционна 8 струнна тамбура от 1950 г. и други редки инструменти, които са високо ценени сред пазителите на фолклорното изкуство.

Изпълненията представляват едно от звената в Ансамбъл „Средногорци“ и са от изключителна важност за пресъздаването на музиката на живо и съществуването му, а желанието за сценични изяви на местно, национално и международно ниво превръщат всяко друго участие на Школа „Средногорци“ в богата картина от бита на българите.

Приемът на нови музиканти в Инструментална група “Средногорци” се извършва целогодишно в залата за репетиции, няма възрастови ограничения за изпълнителите, а определящ фактор за участие в групата е талантът!

РЕПЕТИЦИИ

Лого на школа за фолклор
Лого на школа за фолклор

неделя

11:30 ч.

< Свирете заедно с нас! >

Намерете ни:

Зала "Mалък фитнес" в сградата на
СУ "Саво. Ц. Савов" - гр. Пирдоп

Свържете се с нас:

Email: [email protected]
Phone: +359877 047 200

Последвайте ни:

Лого на школа за фолклор

Страницата се зарежда! Заслужава си да почакате!

0

Up icon
error: Съдържанието е защитено!