Лого на школа за фолклор

Тамбурашка група

"средногорци"

Лого на школа за фолклор

За нас и тамбурите

Групата е основана от Цветина Грамова през 2020 г. Освен като самостоятелно звено към Школата, е и част от Детско-юношеския оркестър за народна музика, което прави младите таланти изключително важни изпълнители.

Подходяща е за музикални деца и юноши на възраст от 6 до 18 г., които желаят да изучават характерни за българския фолклор хора́ и ръченици и да ги представят на сцена по време на участията си в конкурси, фестивали, концерти и др.

В състава на групата се срещат инструменти с богата история и впечатляваща визия, като чело тамбура от 90-те години на видния габровски майстор Стефан Стефанов, стандартна 8-струнна тамбура от 1950 г. и др., всички реставрирани от ръцете на един от последните майстори лютиери в България – Николай Стефанов.

Тамбурашка група с чело тамбура

нашите отличия

РЕПЕТИЦИИ

петък

16:00 ч.

Момиче в червена пиринска носия свири на тамбура

Довери ни се...

Момче в червена пиринска носия свири на тамбура

...и ще засвирим...

Тамбурата е инструмент, който не всеки може да оцени, но имаш ли качествата да видиш богатството от звуци, които галят възприятията, оставаш завинаги пленен от гласа и душата на дървото.

Именно това даваме на нашите таланти – знания, подкрепа, разбиране и посока, в която да развиват себе си с желание и любов към българското!

Момиче в пиринска носия свири на тамбура

Записванията на нови тамбуристи става целогодишно, но в зависимост от опита или липсата му, изпълнителите преминават индивидуално обучение по тамбура преди да вземат участие в групата.

Момиче в червена пиринска носия свири на тамбура

През обектива

на нашите спомени!

< Бъдете част от нас! >

Намерете ни:

Зала "Малък фитнес" в сградата на
СУ "Саво. Ц. Савов" - гр. Пирдоп

Свържете се с нас:

e-mail: [email protected]
тел.: +359877 047 200

Последвайте ни:

Лого на школа за фолклор

Тамбурашка група

"средногорци"

Лого на школа за фолклор

Страницата се зарежда! Заслужава си да почакате!

0

Up icon
error: Съдържанието е защитено!