Тъпанджийска група

"средногорци"

За групата

Тъпанджийска група „Средногорци“ е основана от Цветина Грамова през 2018 г.  Въпреки арабския си произход, тъпанът добива голяма популярност в българската народна музика още с пренасянето му в България през X-ти век. Съществуват две разновидности в зависимост от размера му: среден и голям, като в групата се срещат и от двата.

Специфичен елемент за групата е акомпаниментът от гайда, която позволява да се пресъздаде звученето на една от най-колоритните фолклорни области – Пиринската, а състава от талантливи деца, мъже и жени, съчетани с неповторими сценични костюми и хореография я прави неповторима не само по българските географски ширини, но и в чужбина.

Инструменталистите, свирещи на тъпан, се наричат “тъпанджии”, от където идва и името на групата, а в нея се изучават характерни за българския фолклор ритми.

Съчетаването ѝ с авторска хореография и неповторими костюми прави изпълнителите едни от най-ценните музиканти в Школата и  желана част от всеки празник.

Желаещите да се включат се приемат целогодишно, но в зависимост от опита или липсата на такъв – следва да преминат индивидуално обучение по тъпан близо до вас или онлайн, преди да станат част от групата.

РЕПЕТИЦИИ

Лого на школа за фолклор

петък

20:00 ч.

участия

Опитът на участниците поднася незабравимо усещане във всяка сватба, юбилей, кръщене, абитуриентски бал или други поводи, а групата превръща всяка концертна изява в незабравимо изживяване!

bulgarian_drum_icon_in_red

Юбилеи

Кръглите години заслужават всичките любими хора на едно място и 9-10 тъпанджии за незабравими спомени!

bulgarian_drum_icon_in_red

Други поводи

За събития, които имат нужда да бъдат специални, запомнени, забелязани - поднасяме индивидуални програми, според представите и вижданията на всеки.

Folklorna programa s tapani-8
Фолклорна формация за сватба с тъпани и гайда от Школа Средногроци гр. Пирдоп
Сватба с тъпани и гайда
Tapandzhiyska grupa Srednogortsi-17
bulgarian_drum_icon_in_red

Сватбени програми

Щом е казала "ДА", нека я изведем подобаващо, да уважим кумовете и да вдигнем цяло село на хорото, за да е както традицията повелява.

bulgarian_drum_icon_in_red

Частни партита

Внасяме емоция във всеки повод, а за да бъде пълен споменът, оставяме след себе си само красиви изпълнения, искрени пожелания и снимка, за да разказвате дълго!

< Бъдете част от нас! >

или попитайте за изготвяне на ценови оферти и предложения за индивидуални програми с наше участие:

Намерете ни:

Зала "Малък фитнес" в сградата на
СУ "Саво. Ц. Савов" - гр. Пирдоп

Свържете се с нас:

e-mail: [email protected]
тел.: +359877 047 200

Последвайте ни:

Нека засвирим заедно...

Тъпанджийска група "Средногорци"

Лого на школа за фолклор

Страницата се зарежда! Заслужава си да почакате!

0

Up icon
error: Съдържанието е защитено!